Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Murdering Tripping Blues - Share the Fire

Raging Planet
2010

Πορτογάλοι μια γυναίκα δύο άντρες, μπατιράκια με τις τσέπες ανάποδα και αυτοί σαν εμάς…λες για αυτό να βρήκαν παρηγοριά στο blues? Μπα είχαν κολλήσει το μικρόβιο λίγα χρόνια πριν, από τον πρώτο τους δίσκο το Knocking at the Backdoor Music που είχε μεταξύ άλλων και κείνη την κομματάρα το Man that Never Was.
Ο χρόνος (και η δουλειά προφανώς) όμως αυτή την φορά δούλεψε υπέρ τους, με αποτέλεσμα το Share the Fire να μην έχει μόνο έναν πολύ ωραίο τίτλο και 1-2 καλά κομμάτια αλλά αρκετά παραπάνω, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο τελευταία έτσι?

Και αν το ομώνυμο και εναρκτήριο τραγούδι δεν δείχνει να τους δικαιώνει, το αμέσως επόμενο Hooked at You  με την μεγάλη ορχηστρική εισαγωγή και την σεβεντιλογκρουβιά του, σου κινεί μαζί με τα πόδια και το ενδιαφέρον να συνεχίσεις να ακούς. Σχεδόν έτσι κομμάτι παρά κομμάτι θα πάει μέχρι το τέλος με ωραία και μερικά μέτρια τραγούδια που ξεκινάνε από την Motown περνάνε από το late 60's - early 70’s blues rock και φτάνουν μέχρι τους Gallon Drunk αλλά και τους My Midnight Creeps στο δεύτερό τους δίσκο η για την ακρίβεια μια συνεργασία των τελευταίων με τους…Madrugada.

Υπεύθυνοι για τον νόμο και όλα αυτά, τα πλήκτρα της Mallory μαζί με λίγα φωνητικά της, ο Johnny Δυναμίτης όνομα και πράγμα στα ντραμς, παλιομοδίτικες κιθάρες, ο Terry Edwards με το σαξόφωνο του που περνάει για λίγο και χάνεται, και η φωνή του τραγουδιστή που κάποιες στιγμές όπως στο φοβερό My Lust (το καλύτερο του δίσκου, το ακούτε παρακάτω) θυμίζει πότε κάτι απ' αυτή του Johnston των Gallon Drunk και πότε αυτή του Limpet των Thin White Rope.