Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Jeremy Gluck





                           Ηey! Come hereI wanna tell you a storyreal slowly

Έξω από την πόρτα μου ένας παγκόσμιος πόλεμος, μα οι βόμβες δεν μπορούν να σταματήσουν την μουσική, και από νότες και από λέξεις χτίζονται εικόνες και από αυτές τις λέξεις καταστρέφονται. Burning Skulls Rise for me now, nothing scares me anyhow, cause I am island, I am time, (even if this aint my time) I am that I am, δίχως λόγο και σκοπό, σαν ένα φύλλο που πέφτει χορεύοντας χιλιάδες φορές ξανά και ξανά, και το μόνο ψάχνει είναι αυτό το μικρό κομμάτι γης για την πρόσκρουση …και o παράδεισος είναι το μεγαλύτερο ψέμα του κόσμου….........Wait! There is more...


  
                                    Rock and roll heroes, Rock and roll dreams
                                  Rock and roll theories, Rock and roll schemes
                                      You gave me the best years of my life


To rock n roll τον καλύτερών μας χρόνων, μια αλυσίδα καμωμένη από χαμένους κρίκους σαν τους Radio Birdman, τους New Christs, τον Nikki Sudden τον Roland S. Howard, τον Jeffrey Lee Pierce, τον Epic Soundtracks, τον Marc Jeffrey και τους Band of Outsiders, τον Mick Harvey, τον Tony Cohen, τους Fortunate sons…και ανάμεσα σε όλους αυτούς ο Jeremy Gluck και οι Barracudas. Μια αδέσποτη σανίδα του σερφ που θα γλιστράει ακόμη και πάνω στο νεκρό δέρμα μας. Όπως πολλοί από τους παραπάνω φίλους του που έκαναν νωρίς την μοιραία κίνηση, αλλά η σανίδα τους συνεχίζει την τρελή της πορεία, σαν ξενιστής στο μυαλό και το σώμα. Όπως και οι παλιότεροι no miracle workers που έδωσαν σε όλους τους και στον Gluck το υλικό (μια παρτίδα απ’ την καλή) με την οποία έφτιαξαν τα όνειρά τους. Ο Jack Kerouac και ο Burroughs, οι Beach Boys και Velvet Underground, οι Who και Stooges, οι MC5 και οι New York Dolls και φυσικά οι Flaming Groovies

                                          Shake some action's what I need


Το ρολόι μπορεί να συνεχίζει να μετράει δίχως οίκτο, δεν είναι ούτε το 1965 ξανά, ούτε το ‘75, μήτε το ‘85, ο Gluck όμως μαζί με το alter ego του τον γραφιά Ralph Traitor, φορώντας ανελλιπώς το καπελάκι τους, εκτός τόπου και χρόνου από την αρχή και για πάντα, ήρωες σε ένα παραμύθι με ιπτάμενες κιθάρες και νότες αντί για χαλιά, ακατέργαστη και ανόθευτη δύναμη να τις ωθεί, πηγαίο ένστικτο της μελωδίας, και όσο για την φωνή του παραμυθά…καύσιμο όπως αυτή του Joey Ramone, για να φλέγονται δρόμοι, να φωτίζονται δωμάτια και να ζεσταίνονται παρέες, καίγοντας μαζί και τα (πολλά) γραμμάρια της μιζέριας που τους αναλογούν. Και έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και πολύ έδαφος να καλύψει, πολύ καύσιμο μαζί και μιζέρια να κάψει.

 Ι got a little of my dream back then and a little of a dream come true goes a long way…


Άλλοτε γράφοντας ποίηση, νουβέλες, και rock ιστορίες μπροστά στο πληκτρολόγιο, άλλοτε παίζοντας μουσική με τους καινούργιους του φίλους  σαν τον (θρυλικό) Marty Thau και τον Dub Gabriel, που συνεχίζουν στην παρεϊστικη παράδοση του I knew Buffalo Bill, απλά τώρα τον πρώτο λόγο έχουν τα κουμπιά και η τεχνολογία, είτε πάλι τραγουδώντας το The Mourner μαζί με τον Dynamite και τους υπόλοιπους Dustbowl και το Road of Broken Dreams με τους Circo Fantasma, ακόμη και ανεβαίνοντας ξανά στην σκηνή μαζί με τον παλιόφιλο τον Robin Wills αλλά και τον Groovie Chris Wilson (ναι αυτόν που μαζί με τον Cyril Jordan έγραψε το Shake Some Action) στην επερχόμενη Mean Time reunion tour των Barracudas.

I grew up in the shadow of rock and roll
I was 12 when it came to take my soul
And once it gets you it don’t let go

Now I’m older but inside I’m still 19
Anyone in my shoes knows what I mean
And anyone who loves it
Will know where I’ve been

Rock and roll heroes, Rock and roll dreams
Rock and roll theories, Rock and roll schemes
You gave me the best years of my life


Και συνεχίζεις κύριε Gluck, ψάχνοντας πάντα αυτό το κομμάτι χώμα που θα σταματήσει την πτήση σου, συνεχίζω και ‘γω, μέσα σε αυτό το House of Kicks μαζί με τα παλιά βινύλια των Barracudas, το CD του 2005, το I Knew Buffalo Bill (που να πας δίχως αυτό!), το Victim of Dreams, το Carbon Manual, με rock and roll ήρωες, όνειρα, θεωρίες και συνωμοσίες να μου δίνουν τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που θα βρω ένα μέρος για να πέσω…That’s all!