Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Rowland S. Howard - Lost In Space


Στην ανάρτηση για τους Hungry Ghosts πριν λίγες μέρες κάτι σημείωνα ότι με 2-3 από τους συντελεστές θα τα ξαναπούμε σύντομα...ε λοιπόν…



To The Golden Age Of Bloodshed, το επτάϊντσο που κυκλοφόρησε στην Liberation Music σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Rowland Howard, αποτελεί κατά κάποιον τρόπο το κύκνειο άσμα της επίσημης δισκογραφίας του.

Στην πρώτη πλευρά έχει το γνωστό από το Pop Crimes, τον τελευταίο δηλαδή δίσκο του, The Golden Age Of Bloodshed (που έκλεινε και το άλμπουμ), όμως στην δεύτερη πλευρά του, περιμένει ένα λειψό τρίλεπτο instrumental, σύνθεση του J.P Shilo σε ενορχήστρωση του εκλιπόντα, το οποίο προορίζονταν για να μπει στο Pop Crimes αλλά έμεινε ημιτελές.

Μετά τον θάνατο του, o Shilo μαζί με τους Lindsay Gravina και Mick Harvey, μίξαραν το κομμάτι, που κλείνει έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο την δισκογραφία του Howard.

Το βιολί του Shilo συνοδεύει νομίζεις την αργή και ήρεμη πια πτήση στο αιθέρα, και τον μόνο που την ταράζει είναι λίγες τελευταίες αποχαιρετιστήριες ξυραφιές από την κιθάρα του Howard όπως αυτή τελείωνε το Sleep Alone. Με την τελευταία νότα και με φόντο το μαύρο του διαστήματος στους τίτλους τέλους θα μπορούσαν να πέφτουν τα εξής…

The sky is empty / silent,
The Earth still as stone,
So nothing stands above me,
Now I can sleep alone.
The END