Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Le Corbeau - Moth on the Headlight

2011 
Fysisk Format
Επιτέλους να και ο δίσκος που τουλάχιστον 3 άνθρωποι σ’ αυτή την χώρα (βλέπε evaversus, zeugolator, και αυτός ο πως τον λένε ο saunterer) περιμένανε πως και πως.
Λίγα βιογραφικά για αυτούς τους Νορβηγούς έχουμε πει παλιότερα οπότε περνάμε γρήγορα, γρήγορα στο λαχταριστό Moth on the Headlight.
Αισθητά λιγότερο πειραματικοί απ’ ότι στο προηγούμενο τους Evening Chill/Montreal of Mind, στα χνάρια του πρώτου τους δίσκου, με περισσότερα τραγούδια απ’ ότι θέματα, δίχως τα γαλλικά, με το σαξόφωνο να  τονίζει τις σκιές αυτή την φορά στην θέση του κλαρινέτου, και τις φονικές κιθάρες απανταχού παρούσες. Από κοντά πάντα οι ψυχωτικοί ρυθμοί, οι noir εμμονές και η υπνωτική κατασκοπευτική νυχτερινή ατμόσφαιρα.
Μ’ αυτά και με ‘κείνα οι Le Corbeau έρχονται μ’ αυτή την τρίτη δουλειά τους χωρίς φρου φρου και φανφάρες να καπαρώσουν και πάλι νωρίς, νωρίς μια από τις ψηλότερες θέσεις στην λίστα των δίσκων με τα καλύτερα της χρονιάς.
Και αν σας φαίνεται υπερβολικό αυτό, κάντε έναν κόπο να ακούσετε τον δίσκο, και μετά τον ρυθμικό καταιγισμό των Yvette Rosemont και 1962, την δεκάλεπτη σκοτεινή δίνη του Mizogumo (όπου παραδίδουν μαθήματα σε όλους τους επίδοξους επιβήτορες αυτού του ταλαιπωρημένου είδους που ονομάζεται post rock), μετά το σάλπισμα της αποκάλυψης δια…σαξοφώνου του Black Belvedere, και την κιθαριστική (ραγδαία) βροχή του Another Moment When Time Stands Still, ε μετά απ’ όλα αυτά μένουν άλλες τρεις κομματάρες, το Remains το Drumming of Heavy Rain και το 1959 που βαριέμαι να ψάχνω κοσμητικά επίθετα, για να συμφωνήσετε απόλυτα και ‘σεις.
Εμένα πάντως με βλέπω στο τέλος της χρονιάς να σέρνομαι γονυπετής ως την κάλπη, με το Moth on the Headlight σφηνωμένο στα δόντια!

Le Corbeau - 1962