Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Dim Locator - Immortalised EP (digital release)


2011
Fuego


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που λέγαμε για αυτή την καινούργια κούρσα που ξεκίνησαν τα απομεινάρια των Fatal Shore, o Phil Shoenflet στην φωνή και την κιθάρα, και ο Chris Hughes στα ντραμς, με την προσθήκη του μπασίστα των True Spirit του Hugo Race και των Αυστραλοβερολινέζων Methylated Spirits, Dave Allen, και να το παρθενικό EP τους!

Oι Dim Locator, βαφτισμένοι από εκείνο το σημαδιακό Birthday Party όπου ανάμεσα στους εκλεκτούς διοργανωτές ήταν και o Rowland S. Howard, επιλέγουν σ’ αυτή την πρώτη τους δουλειά να διασκευάσουν 3 δικές του συνθέσεις αποτίοντας έτσι τον δικό τους φόρο τιμής στον μεγάλο απόντα.

Το I Ate the Knife από το Get Lost (Dont Lie) των These Immortal Souls, και τα Dead Radio και Undone (παντοτινά τραγούδια αμφότερα, στον ίδιο δίσκο κι αυτά με το Sleep Alone ε…) από το κλασσικό και αξέχαστο προσωπικό του Teenage Snuff Film, αποδίδονται από τους τρεις Dim Locator, με την έκτακτη συμμετοχή του Pavel Cingl των Southern Cross στο βιολί.

Μια ανάλογη προσπάθεια από σχεδόν οποιονδήποτε άλλον ίσως και να την έβλεπα δύσπιστα, μα γνωρίζοντας την εκτίμηση του Shoenfelt στον Howard, όπως και το παρελθόν των Fatal Shore με τα covers τις πρώτες τους άγριες μέρες, και τελικά ακούγοντας απλά το αποτέλεσμα, κάθομαι, ακούω επαναληπτικά και βυθίζομαι σ’ αυτή την ελεγειακή ατμόσφαιρα, με το κρασί χυμένο πάνω στο υγρό χώμα, δίπλα στο τσιγάρο που καίει καρφωμένο δίπλα, και καπνίζει τον αέρα σαν λιβάνι.

Τα τραγούδια του Howard είναι killers έτσι κι αλλιώς, και σε κάθε άκουσμα τους λείπει ακόμη περισσότερο, και οι εκτελέσεις των Dim Locator φορτισμένες, ειλικρινείς και συγκινητικές. Everythings sacred, and everythings true

Στις ως τώρα εμφανίσεις τους μαζί με τα παραπάνω, επιλέγουν να διασκευάσουν, δίνοντας έτσι και το στίγμα της μπάντας, κομμάτια των Beasts of Bourbon, Hawkwind, Nikki Sudden, Pink Fairies, Pere Ubu, μαζί με κάποια τραγούδια των Fatal Shore, και πρώιμο δικό τους υλικό, οπότε η αναμονή για μια ολοκληρωμένη δουλειά αυτού του industrial psych-rock τρίο γίνεται ανυπομονησία. Μεγάλη.