Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Exhaustion – Future Eaters

Aarght records
2013



Η βρόχα έξω, έπεφτε ασταμάτητα για μέρες –αν όχι για αιώνες, όπως ακριβώς αυτή που βλέπω έξω απ’ το παράθυρό μου- κάνοντας την έτσι κι αλλιώς σκοτεινή όψη του εστιατορίου, κάτω από τον μαύρο ουρανό, να φαίνεται ότι έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν…ή το πολύ κοντινό μέλλον.
Μέσα, οι πελάτες του με παρόμοια όψη στα πρόσωπα τους, προσπαθούσαν να μη το δείξουν, αλλά ήταν φανερά θορυβημένοι με τους τρεις νεοφερμένους που μόλις είχαν μπει.
Οι φάτσες τους έμοιαζαν με τις δικές τους, όμως έφερναν λίγο και σ’ αυτές που βλέπει κανείς κολλημένες στον τοίχο με φωτογραφίες φυγάδων και επικηρυγμένων που καταζητούνται ντεντ ορ αλαιβ. Για τους διώκτες τους κατά προτίμηση το πρώτο.
Οι ίδιοι δεν έδωσαν καμιά σημασία…έτσι κι αλλιώς για λίγο θα τους ανεχτούν, για λίγο θα είναι εδώ μέσα, για λίγο θα είναι οπουδήποτε, αφού δεν υπάρχει μέρος πουθενά γι’ αυτούς, ούτε καν για διακοπές γκαντεμιτ.
Εξαντλημένοι κάθισαν στο μεγάλο τραπέζι, παρήγγειλαν και τώρα περιδρομιάζουν το μέλλον…
Η εκκωφαντική μουσική δεν φαίνεται να τους ενοχλεί, ίσα ίσα μάλλον τους ανοίγει την όρεξη περισσότερο…ταβέρνα με πενιές αλα Sonic Youth στο τρανζιστοράκι η καλύτερη τούς…γκνιαμ γκνιαμ…κατασπαράζουν την μελλοντομερίδα που τους αναλογεί μπουκώνοντας τα στόματά τους, με μεγάλες μπουκιές, και πίνουν και αρκετό απ’ αυτό, με ακόμη μεγαλύτερες γουλιές…υγεία παιδιά, πάντα τέτοια.
Τελειώνοντας το λουκούλιο γεύμα, πληρώνουν, και αφήνοντας στο τραπέζι τα ρέστα που προηγουμένως έχουν παίξει και δεν έχουν χάσει στο μπαρμπούτι, βγήκαν έξω στη υγρή νύχτα…
Το φεγγάρι μέσα από τα βαριά σύννεφα ξεκινάει την βόλτα του κι απόψε…σαν τον παλιό καλό καιρό; Ε όχι ακριβώς…*

bandcamp 

*Όσον αφορά το φεγγάρι του παλιού καλού καιρού και το νέο, ακούστε το Moon out tonight στη σελίδα τους στο bandcamp, και μετά πηγαίνετε και ακούστε το πρωτότυπο από τους Capris στο youtube…

Τέλος, κάτι για το προηγούμενο συμπόσιο του μπασίστα των Exhaustion, Jensen Tjhung βρίσκεται πατώντας εδώ: http://orphan-drugs.blogspot.gr/2011/01/deaf-wish-mercy.html