Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Rocket From The Tombs - Ain't it Fun

Λίγο μετά το Raw Power των Stooges, λίγο πριν τον πρώτο των Ramones, παράλληλα με τους New York Dolls, στα σπάργανα των Pere Ubu και των Dead Boys, μια μπάντα που γεννήθηκε και έσβησε τόσο γρήγορα όσο τα ωραιότερα punk τραγούδια, που δεν ευτύχησε να δει κάποιον δίσκο της στο ράφι (σε επίσημη κυκλοφορία) παρά σχεδόν 30 χρόνια ύστερα από την πρώτη της πρόβα και με τον Peter Laugher συνσυνθέτη μαζί με τον Cheetah Chrome του Ain’t it Fun νεκρό από καιρό.
Η εκτέλεση των Dead Boys -λίγο πριν το δυαλίσουν κι αυτοί- στον δεύτερο τους δίσκο We Have Come for Your Children, τραγουδισμένη από τον Stiv Bators είναι πιο αλήτικη και υπεύθυνη μαζί με μερικά ακόμη ανάλογα τραγούδια (όπως το Sonic Reducer που πρωτοέπαιξαν και πάλι οι RFTT για να το κάνουν ύμνο του punk ξανά οι Dead Boys, αλλά και το Final Solution, λίγο αργότερα δεύτερο single των Pere Ubu) στο να γύρει η πλάστιγγα στο δίλλημα Αγγλικό η Αμερικάνικο punk με συνοπτικές διαδικασίες προς το δεύτερο, αλλά εδώ έχουμε το πρώτο πράμα.
Α! Στο τέλος του 2011 με την νέα σύνθεση μετά την επανασύνδεση τους το 2003 -που περιλαμβάνει και τον Richard Lloyd των Television-, κυκλοφόρησαν το Barfly. Δεν έχει Ain’t it Fun μέσα (δεν γίνονται αυτά), αλλά είναι ένας καλός δίσκος.