Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Avondale Airforce - ST

Thick Syrup Records (CD)/Beast Records (LP)
2012


Ένας αστροναύτης, σαν αρχαίος Αζτέκος ιερέας κάτω από την κλεψύδρα της πέτρας μετράει αντίστροφα τον χρόνο. Κάτω από την κλεψύδρα της τρίτης πέτρας απ’ τον ήλιο, που γυρίζει ρυθμικά  μέσα στ’ ορθάνοιχτο το στόμα του απείρου.
Μια παρουσία σαν ένα τραγούδι ξαφνικό που ψέλνει μέσα στην πυρκαγιά. Γλιστράει μέσα στις πιο βαθιές στοές των ήχων. Η πυξίδα τρελαίνεται και παύει να λειτουργεί. Μυρωδιά υγρής μουσικής. Τόσο υγρής όσο οι νότες τις κιθάρας του νέγρου γιου του κηπουρού που μάταια έβαζε φωτιά στις χορδές της.
Κάτω, κάτω, ακόμη πιο κάτω. Μέσα στο πηχτό σκοτάδι όπου πλέουν όλοι οι ξεχασμένοι και απ’ τον ίδιο τον δημιουργό ήχοι, αλλά και αυτοί οι ανήκουστοι ακόμη. Μέχρι να αναδυθεί στο διάστημα της άλλης πλευράς. Εκεί σαν τρομερός κομήτης που διασχίζει την αιμόφυρτη οικουμένη, κοιτώντας την πέτρα ξανά από ψηλά να απομακρύνεται κάτω από τις φλόγες τις ουράς του, θα μάθει αυτό που ήδη γνωρίζει…
Η φωνή του Γέρου του Βουνού, η τελευταία ανάσα της βίβλου των αναπνοών, πάνω απ’ την κορυφή του Αλαμούτ ταξιδεύει ακόμη. Μίλια και μίλια, βαθειά μέσα και ψηλά πάνω απ’ όλες τις πέτρες, τρυπώνει απ’ τις χαραματιές, γίνεται ένα με τον αιθέρα, φτάνει μπρος στις πόρτες του μυαλού, περνάει τις χαραμάδες, πράσινος καπνός, ψιθυρίζει:  «τίποτε δεν είναι αληθινό, όλα επιτρέπονται»
Έπειτα δεν χρειάζονται παρά μόνο 5 δευτερόλεπτα να αποφασίσεις.
Και ο αστροναύτης ιερέας έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα.