Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

V.A. - You Got Your Punk In My Garage - The Best Of The GaragePunk Hideout, vol.3

GRGPNK Records (Digital Release)
2011

Οι Last Drive τα κατάφερναν περίφημα σε παρόμοιες συλλογές, ακόμη και όταν είχαν στα διπλανά αυλάκια μπάντες σαν τους Lazy Cowgirls, τους Yard Trauma τους Droogs και τους Fuzztones. Θα μου πεις, και θα ‘χεις δίκιο, με κομμάτια σαν το Valley of Death, το Black Limo (έστω σε Methedrine mix) ή το Hell to Pay πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Εδώ, και παρότι το Pantherman δεν είναι για μένα από τα καλύτερα του Heavy Liquid, η μόνες στιγμές που απειλούνται σοβαρά είναι όταν έρχεται η σειρά των επίσης βετεράνων Σκοτσέζων Thanes – και μόνο το Make Me Stay με τους Green Telescope να είχε γράψει ο Lenny Helsing την παντοτινή ζημιά θα μου την είχε κάνει- και όταν νιώθουν στον σβέρκο τους την καυτή – λόγο υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλης- ανάσα του μεθυσμένου αγγέλου των Dark Rags. 
Από εκεί και πέρα με εξαίρεση 2-3 ειλικρινείς και συμπαθητικές στιγμές όπως για παράδειγμα το Shake it Up των επίσης Σκοτσέζων Cramping εεε συγνώμη Creeping Ivies, η τους Ιεραπόστολους Της Εκκλησίας Της Αποκατάστασης Του κατά Yardbirds Rhythm and Blues, Καναδούς Mississippi Grover στο The Living Bride, όλοι τους Αμερικάνοι, Σουηδοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Αφρικανοί, είναι τόσο προβλέψιμοι, ομοιόμορφοι, βαρετοί και αναπόφευκτοι, όσο οι εκθέσεις από ιντι μπάντες και φάτσες, αγοράκια και κοριτσάκια τι καλά, τραλαλα, στοιχηδόν στον τοίχο του ιντερνετ.
Και όσο τείνουν να γίνουν οι άλλοτε φορείς σαμανιστικών ιδιοτήτων - τουλάχιστον για την σέκτα- λέξεις "garage punk" με όλους αυτούς που ανέξοδα τις ταλαιπωρούν. Ντροπής πράγματα δηλαδή.
Συμπέρασμα (ελπιδοφόρο): Ακόμη και με τρύπιες τσέπες στο garage/rock and roll τους παίρνουμε τα σώβρακα.