Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Axe and the Oak


Κλασσικό rock and roll τρίο κιθάροφωνή-μπάσο-ντραμς, με ορμητήριο τους το Miami, μετράνε περίπου τέσσερα χρόνια μαζί, έχουν μια μόνο επίσημη κυκλοφορία ως τώρα, το επτάϊντσο Dancing On The Grave Of Jack The Ripper/Vampire του 2010, και όπως δείχνουν και οι υπόλοιποι τίτλοι των τραγουδιών τους, Ghost In The Fire, Darkstar κλπ. τους έλκουν σαν μαγνήτης η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, και οι στοιχειωμένοι τόποι της γης.
Ο υποφαινόμενος, που επίσης του αρέσει να συχνάζει σε τέτοια μέρη, άκουσε τυχαία το σινγκλάκι τους ένα υγρό βράδυ, και αμέσως άρχισε σαν μανιακός να ψάχνει για κάτι περισσότερο αψηφώντας την βροχή και το απειλητικό σκοτάδι.
Δεν βρήκε και πολλά να κορέσει το πάθος του, αλλά αυτά τα λίγα, μαζί με τους πέντε δίσκους που θα έσωζαν λέει οι Axe and the Oak από την φωτιά: Fugazi, Blind Willie Johnson, Charles Mingus, Johnny Burnette, και Black Flag, τον έκαναν να πεισμώσει πιο πολύ και να περιμένει βρεγμένος και κρυωμένος σαν τον Mr. Hyde στην γωνιά του, για το επόμενο βήμα τους.
Και μιας και σήμερα είναι μια μουχλιασμένη Κυριακή που ένας καλός τρόπος να την προσπεράσει σχετικά ανώδυνα κανείς είναι με μια παλιά καλή ταινία, αφού επιλέξει να σας προτείνει σαν πρώτη γνωριμία με τον ήχο τους το όνομα και πράμα που σαλεύει με όχι και τόσο ευγενικές διαθέσεις, Darkstar, αμέσως μετά σαν δεύτερη επιλογή ακολουθεί η δική τους άποψη για το soundtrack του Rumble Fish