Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Mightiest of Guns - Strange birds EP

Self Release
2013

Μια αγριόγατα τεντώθηκε μπροστά στο ολόγιομο φεγγάρι που ανέτειλε πίσω από τους λόφους. Τα βατράχια ξελαρυγγιάζονταν και έβγαιναν νικητές ακόμη μια φορά στο κονσέρτο για ερπετά που λάμβανε χώρα έξω από το παράθυρο του αγροτικού Φόρντ (…) φορτηγακίου μου. Τα κουνούπια έκαναν το δικό τους πάρτι θανάτου στο παρμπρίζ. Έκλεισα το κασετόφωνο που έπαιζε το καινούργιο των Graveyard Train, και έπειτα έσβησα και τη μηχανή. Έμεινα για λίγο ακίνητος εκεί στη μέση του πουθενά να ακούω την μουσική του βάλτου, που σαφώς παρουσίαζε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον χλιαρό ήχο των αγαπημένων Αυστραλών μακάβριων οσετζίδων.
Γύρισα και έριξα μια ματιά από το πίσω τζάμι στη καρότσα όπου με κοίταζαν με ένα βλέμμα γεμάτο νόημα η κάσα με τις μπύρες και τα λάστιχα του ποτίσματος.
Άνοιξα την πόρτα, κατέβηκα, έσιαξα τις τιράντες μου, και περπάτησα προς το μέρος τους. Τράβηξα μια μπύρα, την άνοιξα, ήπια μια μεγάλη, ατελείωτη γουλιά, αμόλησα μια κλανιά που δεν έλεγε να τελειώσει, από αυτές που σε τρελαίνουν όταν είσαι με κόσμο και δεν μπορείς ν’ ανακουφιστείς, έριξα μια ματιά και πάλι στο φεγγάρι, η αγριόγατα δεν ήταν πια εκεί, και ξαναμπήκα στο αμάξι.
Σκέφτηκα με μια δόση αηδίας τα τελευταία σπίτια του οικισμού που πριν λίγο είχα προσπεράσει και σηματοδοτούσαν το τέλος του πολιτισμού, τους κατοίκους τους που στημένοι μπρος στη τηλεόραση περίμεναν το ματς να αρχίσει, μαζί και αργά ή γρήγορα τον χάρο να έρθει και να τους βρει μπροστά εκεί, σε πίτσες, κόλες, και αλαλαγμούς, έδιωξα αυτές τις σκέψεις σαν μια μύγα από το πρόσωπο, έφερα στον νου τα φυτά μου που με περίμεναν να τα ποτίσω για να ψηλώσουν, να φουντώσουν ακόμη περισσότερο, χαμογέλασα στη θύμησή τους, τράβηξα ακόμη μια μεγάλη γουλιά δίχως κλανιά αυτή τη φορά, έβαλα μπρος τη μηχανή, έβαλα τους Mightiest of Guns στο κασετόφωνο, που ακούγονται σαν o Leonard Cohen να έχει γράψει μουσική για ταινία του Hillcoat, και σφυρίζοντας στον ρυθμό του Where the river runs cold, άρχισα να τσουλάω αργά αργά ξανά στον καρόδρομο. Τι γλυκιά που είναι αυτή η νύχτα θεέ μου…

bandcamp