Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Swampland




Αγαπητέ saunt, long time no see man, ελπίζω το γράμμα μου να σε βρίσκει σφύζων από υγεία. 
Όσον αφορά την αφεντιά μου, περνώ τις μέρες μου μεταξύ του ήλιου της Καλιφόρνια και του σκοταδιού του συσσωρευτή οργόνης. 
Μια βραδιά όμως, που δε με χωρούσε ο τόπος από την χαρμάνα πήρα τους δρόμους και βρέθηκα στο μπαρ του Alex, θυμάσαι εκεί πέρα στο Long Beach. 

Με συνοδεία κάμποσα ποτήρια μεσκάλ είδα και άκουσα μια μπάντα που έχει το σωστό όνομα (το λογότυπό της μάλιστα έχει κάτι από τη χώρα σου), την ακόμη σωστότερη σύνθεση, κιθάρα-ντραμς και ο τραγουδιστής με το μπάσο του, δε χρειάζονται παραπάνω στο rock and roll όπως έχει πει σε ανύποπτο χρόνο και ο Γέρος του Βουνού, παίζει ένα στακάτο κακόκεφο post punk, γρασαρισμένο φίνα στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού, με κομμάτια που σου καρφώνονται σαν σύριγγες στο μυαλό και σαν κλωτσιές στο κώλο, οι δύο διασκευές που αποτόλμησαν ήταν αμφότερες σε κομμάτια των Dead Moon, το Demona και Graveyard, το τελευταίο μάλιστα θα το έχουν και στον δίσκο τους που αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία της μίξης. Εκεί και θέλω να καταλήξω.  

Έχε αυτιά και μάτια ανοιχτά τους επόμενους μήνες διότι διαφορετικά, θα χάσεις την ευκαιρία να ακούσεις έγκαιρα έναν δίσκο που -υπό προϋποθέσεις που δεν είναι του παρόντος- βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το ντεμπούτο της χρονιάς, τουλάχιστον για μας που αρεσκόμαστε να βολτάρουμε στα απέραντα και ομιχλώδη βαλτοτόπια της καρδιάς. Υπήρξα αυτήκοος μάρτυς ολόκληρου του tracklist του The Stranded West (έτσι θα είναι ο τίτλος του) σε πρωτόλεια μορφή, και δεν λέω λόγια του αέρα, παρά μόνο της φωτιάς. 
 
Προς επιβεβαίωση επισυνάπτω συνδέσμους για το bandcamp όπου υπάρχει το πρώτο τους demo και μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν αν το Fault Lines και το Mirror Eyes είχαν λίγο καλύτερη παραγωγή, αλλά και video με το Axeman of New Orleans και το I’’ll Never Know, δύο από τα φοβερά τραγούδια που αναμένονται στο LP. Ειδικά το Axeman είναι από τώρα κλασσικό. 
Καλή ακρόαση, εις το επανιδείν. 

Sincerely Yours  
Inspector Lee

bandcamp