Τρίτη 28 Απριλίου 2015

The Motifs - Disillusion


Εδώ πραγματικά έχουμε να κάνουμε με κυριολεκτική και πολύ βαθιά κρύπτη… 
Για τα περισσότερα από τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο City Walls - A Southampton Compilation (1980), όπου βρίσκεται και το τραγούδι που μας ενδιαφέρει, η συμμετοχή τους στη συλλογή –με δύο κομμάτια έκαστο- τουλάχιστον κατά το discogs και το rateyourmusic παραμένει η μοναδική κυκλοφορία τους.  
Το ίδιο συμβαίνει και με την White Elephant, την εταιρία δηλαδή που έβγαλε τον δίσκο. Υπάρχουν και δύο-τρεις μπάντες, πιο προνομιούχες που κατάφεραν και κυκλοφόρησαν και από ένα επτάιντσο, η μία μάλιστα και ολόκληρο άλμπουμ. 
Όσο για τους Motifs, συγκαταλέγονται σ’ αυτούς που πέρα από τα δύο κομμάτια της City Walls έχουν στο ενεργητικό τους ακόμη μια συμμετοχή με ένα κομμάτι στη συλλογή Synthetic Romance (1982) και ένα single, το On the Inside / Shadow of Fear (1982), το οποίο δεν έχω ακούσει αλλά από τους τίτλους των τραγουδιών και μόνο πολύ θα ήθελα να κάνω.  
Η σύνθεσή τους όπως αναγράφεται στο ένθετο του δίσκου αποτελούνταν από τους Rob Aubrey - Bass, Anthony Hackney Drums, Andy Martin - Rhythm guitar, Dave Davenport - Lead guitar και όπως θα διαπιστώσατε οι πιο προσεκτικοί λείπει το όνομα του τραγουδιστή που κατά πάσα πιθανότητα είναι κάποιος από τους παραπάνω αλλά ο δακτυλογράφος παρέλειψε να πληκτρολογήσει… 
Όπως και να ‘χει οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες για τη μπάντα από το αναγνωστικό κοινό θα ήταν πολύτιμες…επίσης ο έχων, ripάρων και αποστέλλων το επτάιντσο θα αμειφθεί πλουσιοπάροχα.
Στο καθαρά μουσικό μέρος τώρα, και ενώ η συλλογή περιέχει σχεδόν όλες τις απολήξεις του Punk εκείνης της εποχής, οι Motifs ανοίγουν τον δίσκο με το Julie ένα κομμάτι που ακροβατεί ανάμεσα στο ska και το surf, ωραίο τραγουδάκι δε λέω, αλλά δεν θα μας απασχολούσαν καθόλου εδώ μέσα αν δεν συνέχιζαν με το Disillusion, ένα γρήγορο, κυνηγημένο, κατασκοπευτικό punkabilly, με τις κιθάρες να κόβουν σαν ξυράφι την πυκνή νυχτερινή ομίχλη…
 
Υ.Γ. Όλα τα -όποια- εύσημα αυτής της ανάρτησης πηγαίνει στον κύριο ranx xerox από το αδελφό blog του airesia που προ ολίγων ημερών «ανέβασε» το Disillusion στο κανάλι του στο youtube και φώτισε την παντελή μου άγνοια πάνω στους Motifs, και ολόκληρη εκείνη τη σκηνή του Σαουθάμπτον. Έστω και αν χρειάστηκε να του αποσπάσω τις λιγοστές πληροφορίες μια προς μια και με το τσιγκέλι.