Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

As for Tomorrow


Δύο άλμπουμ στην Estrus και μερικά singles εδώ κι εκεί, από το 1989 μέχρι 1993, εξέπεμπαν λίγα μίλια μακριά από ‘κει  που χτυπούσε ο καρδιά του grunge, στο σωστό τόπο τον σωστό χρόνο δηλαδή, κι όμως «κατόρθωσαν» να μείνουν στην απόλυτη –σχεδόν- αφάνεια. Ίσως να έφταιξε που έμπλεξαν νωρίς με κακές παρέες σαν τους Mono Men. 
Gravel, οι Crazy Horse με τον Lanegan στο μικρόφωνο, η μια συγχώνευση των Mudhoney με τους Mono Men? Μικρή σημασία έχει πια, κι ας επιβεβαιώνουν τρανά το πρώτο, κομμάτια  σαν το Stone Yard η το Sand in My Eyes, και το Erase η το As For Tomorrow το δεύτερο. 

Το As for Tomorrow από το Break-A-Bone LP σε παραγωγή του Conrad Uno (Estrus 1992)…θα μπορούσε να είναι η επιτομή αυτού που ονομάστηκε grunge, κάτι σαν το Psycho αυτού του είδους…Το σίγουρο είναι ότι τέτοια τραγούδια σκληρού ψυχεδελικού rock  δεν γράφονται κάθε μέρα...ούτε κάθε χρόνο...για δεκαετία συζητάμε...κι ας είναι μοίρα κοινή αρκετών από αυτά να παραμένουν για πάντα στο υπόγειο. 
Ο Dave Crider ηγέτης της Estrus και των Mono Men (θα τα πούμε επιτέλους αναλυτικά πολύ σύντομα και για αυτούς) το κατάλαβε αμέσως αυτό, και έσπευσε όχι μόνο να τους υπογράψει στην Estrus, μα και λίγα χρόνια αργότερα με την μπάντα του να το τιμήσει βάζοντας το δίπλα στους υπόλοιπους μεγάλους του ήρωες Dead Moon, Wipers, MC5, 13th Floor Elevators και άλλους, στο 10 Cool Ones (ο δίσκος τους με τις διασκευές, Estrus 1996). 
Μια εκτροχιασμένη -όπως αρμόζει σε παρόμοια άσματα- επική εκτέλεση με την βελόνα στο κόκκινο από τις αγριοφωνάρες και τις αγριοκιθάρες, των Μονομανών αλανιών του rock and roll.