Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Witch Hats

Για τους Witch Hats, μια από τις πιο δυνατές μπάντες τριγύρω αυτή την στιγμή, είχαμε πει λίγα πράγματα πριν καιρό στην παρουσίαση των Parading, μα αυτοί την ίδια στιγμή φαίνεται πως ετοίμαζαν το δεύτερο μεγάλο τους χτύπημα, ύστερα από το εκτός ελέγχου Celluloid Soul στην Z-Man records το 2008. Είχε προηγηθεί το EP Wound of a Little Horse το 2006 στην In-Fidelity, και ακολούθησε Solarium Down the Causeway το 2009 επίσης EP πάλι στη Z-Man. Για να ολοκληρωθεί η εικόνα κάνουν και δυο θορυβώδεις  διασκευές, στο The She των Breeders (Gigantic: a tribute to Kim Deal, και στο Revolution των Spacemen 3 (b-side στο Hellhole 7”). 
Με το φάντασμα του Howard να τους ακολουθεί σαν σκιά σε κάθε τους βήμα εκεί στην Μελβούρνη απ’ όπου είναι η βάση τους, και να μπλέκει ανάμεσα στις χορδές των κιθάρων τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από της επιλογές του orphan drugs. 
Το πρώτο single (με όλη την πάλαι ποτέ σημασία της λέξης) της νέας τους δουλειάς Pleasure Syndrome που αναμένεται τους επόμενους μήνες (και έχει πάρει προκαταβολικά θέση δίπλα στους Le Corbeau) είναι το Hear Martin και ακούγεται αρκετά διαφορετικό από τα μέχρι τώρα δεδομένα τους. Όχι τόσο για τα πλήκτρα που οδηγούν παιχνιδιάρικα τον ρυθμό, όσο για την τάξη που μοιάζει να έχει μπει μέσω της παραγωγής στις αφηνιασμένες κιθάρες τους. Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα? Μακάρι, αυτούς κι αν τους αξίζει… 
Ας βρέξει το λοιπόν.




Witch Hats 'Hear Martin' from Aimée-Lee X Curran on Vimeo.